Zeolit, mediu pentru filtrarea apei

Cod produs: AQ zeolit

Preţ: Pret (TVA inclus): 28,00 RON
Cant:
Acest produs are o cantitate minima de comandat de 12

 

Zeolitii sunt roci vulcanice, cunoscute si sub numele de tufuri,  care s-au format din cenusa vulcanica ajunsa fierbinte,  in lacurile cu apa alcalina. Prin reactia dintre cenusa si sarurile continute in apa au luat nastere numeroase tipuri de roci zeolitice.

Zeolitul, specia cunoscuta drept clinoporit sau gray sand, este un mediu de filtrare al apei, fizic inert fata de aceasta. Este o roca cu ocurenta naturala, un silicat hidratat cu doua forme de prezentare, clinoporit si clinoptilolit cu structura cristalina de Si2O4 de inalta puritate.

Denumirea  le-a fost data din corespondentul in limba greaca a sintagmei  pietre care fierb.

Zeolitul are o structura cristalina neobisnuita si o abilitate unica de a schimba ioni. Datorita acestor caracteristici, filtrarea are loc atat mecanic cat si electrochimic.Zeolitul are proprietatea de a schimba ionii periculosi din apa cu ionii prezenti in compozitia sa.

 Structura sa tip "fagure" are pori cu dimensiunea putin mai mare decat cea a moleculei de apa. Aceste orificii sunt adevarate capcane in care sunt retinuti poluantii.

 

 

 

 

SUBSTANTELE INDEPARTATE DE FILTRUL CU ZEOLIT

-          Substantele cele mai vizate spre a fi indepartate de filtrarea cu zeolit sunt amoniacul (NH3) si amoniul (NH4+).

-          Procesul prin care sunt eliminate este schimbul de ioni si, la concentratii mari, adsorbtia.

-          Metalele si metalele grele  Fe2+  1,0 meq/g, Zn2+ 1,1 meq/g, Ni2+  1,0 meq/g, Cd2+ 1,0 meq/g, Pb2+ 1,2 meq/g, Cu2+ 1,0 meq/g. 

-          Prin adsorbtia substantelor metabolizate de bacterii, se inhiba dezvoltarea acestora.

-          Zeolitul are o afinitate mare de adsorbtie pentru substantele organice. In functie de diametrul moleculelor, acestea sunt adsorbite in micro si mezoporii rocii.

-          Solidele organice sau anorganice aflate in suspensie sau colloidal in apa sunt retinute si ele in structura poroasa. Spre exemplu, capacitatea de retentive a acestor substante, sub aceasta forma, este mai mare cu cca 45% decat capacitatea unei cantitati identice de nisip simplu.

ALTE PROPRIETATI ALE ZEOLITULUI

-          Catalizator

-          Schimb de ioni – Cationii hidratati ai rocii pot face schimb de ioni cu alti cationic, aflati in solutii apoase. Astfel, zeolitul a inlocuit fosfatii ca agenti de dedurizare. Aceasta se realizeaza prin schimbarea ionilor de sodiu continuti de roca cu ionii de calciu si magneziu continuti in apa.

-           Porozitatea este si ea mare, un gram de roca avand o suprafata desfasurata a porilor de 26-27 m2.

-               Mediul filtrant necesita spalarea periodica pentru redobandirea proprietatilor. Spalarea se sefectueaza cu apa, prin intermediul valvei programabile.

-           Greutetea specifica : 1.400-1.900 Kg/m3               

-           Capacitatea de absorbtie a apei : 39%    

-           Porozitate : 24 - 32%  

UTILIZARE IN FILTRELE DE APA :  

-            Prefiltrarea apei cu continut mare de fier, amoni, nitrati, nitriti, turbiditate, organice in unitati de filtrare de sine statatoare sau in sistemele de filtrare ;

-            Prefiltrare in sistemele de filtrare, cu rol de protectie a cartuselor cu carbune activat, a membranei de osmoza inversa, nanofiltrare sau ultrafiltrare ;

-            Postfiltrare, cu scopul de reglare pH la osmoza inversa si nanofiltrare si eliminarea dizolvatelor care trec de ultrafiltrare ;

 

 

Spune-ţi opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau           Bun