TDS si EC metru

Cod produs: AQ TDS+EC

Preţ: Pret (TVA inclus): 110,00 RON
Cant:

Cu acest instrument se poate determina continutul de substante solide dizolvate in apa si conductivitatea acesteia EC

TDS in traducere  Total Disolved Solids dintro solutie reprezinta concentratia acelor solide dizolvate ionic in apa.

Cand se aplica o tensiune electrica intre doi electrozi, ionii dizolvati se incarca si incep sa transporte sarcinile, constituind un curent electric. Instrumentul monitorizeaza cantitatea de curent dintre cei doi electrozi si o reprezinta ca si cantitate de ioni din solutie. De retinut ca sunt detectati doar ionii mobili, incarcati electric fara a se reprezenta si compusii neutri ( fara sarcina electrica ) cum sunt zaharurile, alcool, pesticide si formele neionice de silicati, amoniu sau dioxid de carbon. De asemenea nu sunt detectate bacteriile, virusurile sau particulele macroscopice prea mari pentru a fi miscate prin aplicarea unei sarcini electrice.

Valoarea TDS este afisata pe display in PPM ( Parti Pe Milion ) deci cate  miligrame de solide dizolvate sunt continute intrun litru de apa.

 

Valoarea EC este afisata in µS ( micro Siemens ) si reflecta conductivitatea solutiei.

Aparatul este setat sa-si modifice culoarea display-ului in momentul in care concentratia depaseste 50 PPM, trecand de la verde la rosu.

O valoare TDS egala cu 0 indica o apa pura, fara continut de substante dizolvate. Astfel putem aprecia eficacitatea unei membrane de osmoza. Aceasta trebuie sa retina cea mai mare parte a dizolvatelor din apa, valoarea TDS fiind astfel foarte mica.

O membrana care lucreaza in parametri trebuie sa furnizeze o apa cu valoarea TDS de pana la 50 PPM. Intre 50 si 100 PPM se poate spune ca mambrana inca functioneaza normal. In momentul in care s-a depasit valoare de 100 PPM, membrana necesita a fi inlocuita, durata ei de functionare atingand limita.

CARACTERISTICI  TEHNICE :

Alimentarea de la doua baterii AG 13

Greutatea 50g

Calibrarea este facuta din fabrica. Pentru a etalona instrumentul se poate folosi o solutie salina (NaCl) saturata in apa distilata. Valoarea TDS este de 45 - 50 PPM.

 

Spune-ţi opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau           Bun